nedjelja, 27. rujna 2015.

26. NEDJELJA KROZ GODINU

     
1.  BLAGDANI U TJEDNU:

     Sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli – utorak
     Sv. Jeronim – srijeda
     Sv. Terezija od Djeteta Isusa – četvrtak
     Sv. Anđeli Čuvari – petak
   Spomendan BDM u subotu – molitva za svećenička i redovnička zvanja

     2.  LISTOPADSKE POBOŽNOSTI:
    1. TJEDAN: Molitva za svećenička i redovnička zvanja. Pola sata prije svetih misa molimo krunicu i litanije lauretanske, a napose za naše bogoslove: Leopolda, Marka i Luku.

     3.  ISPOVIJED BOLESNIKA:
    U petak, 02. listopada 2015. posjetit ćemo naše drage bolesnike. Budući da ima oko 50 –tak bolesnika, molimo vas za strpljenje jer ćemo cijeli dan biti s njima. Hvala vam za brigu oko njih!


4.  MILOSTINJA ZA IZBJEGLICE – PRIKUPLJANJE POTREPŠTINA:
     Prema okružnici Nadbiskupa, današnja milostinja ide u ovu svrhu. Najsrdačnije vam zahvaljujem na  svemu što činite za izbjeglice a napose za potrepštine koje ste počeli donosti u župni ured. Dok traje ova kriza, prikupljat ćemo hranu, higijenske potrepštine te odjeću i obuću u uredovno vrijeme.

5.  POČETAK ŽUPNE KATEHEZE:
     Hvala katehetama koji su prihvatili ovu časnu zadaću odgoja u vjeri za našu djecu i mlade. Od 13. listopada 2015. počet ćemo sa župnom katehezom, a o rasporedu za pojedine skupine, bit ćete na vrijeme obaviješteni.
     Susret roditelja prvopričesnika i krizimanika ćemo na vrijeme najaviti.

6.  ŽUPNI ZBOR MLADIH „UNITAS“ – NOVI  VODITELJ
     Kako Josip Blažević (Ćiro) odlazi u Zagreb na studij crkvene glazbe, potrebno je naći drugog voditelja. Stoga molim sve koji imaju glazbenu školu ili iskustvo vođenja zborova, neka mi se jave kako bismo mogli dogovorit daljnji rad zbora. Ujedno molim mlade, koji to žele, da se priključe kao novi članovi zbora. Dolazak na probe zbora ujedno je i prijava za novo članstvo.

7.  ZAHVALA MLADENCIMA ZA DAROVE:
     Vidim da je običaj da mladenci prije vjenčanja donesu darove u župni ured koji se koriste za župne suradnike. Od srca zahvaljujem i potičem mladence da to i nadalje čine! Velika hvala!

nedjelja, 20. rujna 2015.

25. NEDJELJA KROZ GODINU

1.  BLAGDANI U TJEDNU:
   
     Sv. Matej apostol – ponedjeljak
     Sv. Pio iz Pietrelcine – srijeda
    
2.  LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

Pola sata prije svetih misa molit ćemo krunicu i litanije lauretanske. Nakana za tjedan će biti pročitana u župnim obavijestima.

3.  POČETAK VJERONAUČNE GODINE – KATEHETSKA NEDJELJA, 20. 09. 2015.

   Kako smo i najavili, danas slavimo katehetsku nedjelju a početak župne katehetske godine je početkom listopada. Na sjednici župnih kateheta donijet ćemo plan rada i početak upisa na župnu katehezu. Svima zahvaljujem za pripravu današnje Katehetske nedjelje a posebno župnom dječijem zboru.

4.  KRŠTENJE OGLAŠAVA: Ana Vujić, kći Daria i Anite r. Majić;
                                                    Lana Hrvat, kći Danijela i Ane r. Blaženović.

5.  VJENČANJE OGLAŠAVAJU: Anđelko Lebo i Ivana Lacić.

6. „40 Dana za život“ – Molitvena inicijativa za prestanak pobačaj u hrvatskim bolnicama traje od 23. rujna do 01. studenoga 2015. Inicjativa je miroljubiva  i molitvena a pridodan joj je i post. Potičem sve vjernike da se uključe u inicijativu a mi ćemo to činiti kroz molitvu krunice, sv. misu i listopadske pobožnosti.

7.  Pomoć izbjeglica s Bliskog Istoka na području Đakovačko-osječke nadbiskupije; - okružnica u kojoj nadbiskup potiče na solidarnost i pomoć te posebno prikupljanje namirnica, odjeće i higijenskih potrepština. U nedjelju, 27. 09. 2015. sva sabrana milostinja ide na ovu namjenu. Svoje darove možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme. Hvala unaprijed!

subota, 12. rujna 2015.

24. NEDJELJA KROZ GODINU




     1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:

     Uzvišenje sv. Križa - ponedjeljak - god u Osijeku 6
     BDM  Žalosna - utorak

     2.  SASTANAK  ŽPV-a
   
    U srijedu, 16. rujna 2015. u 19.30 sati, sastanak je ŽPV-a. Ovime pozivam sve članove kao i vas dragi vjernici da molimo za uspješan rad ovog važnog savjetodavnog tijela služenja župnoj zajednici.

     3.  SASTANAK ŽEV-a

    U četvrtak, 17. rujna 2015. u 19.30 sati, sastanak je ŽEV-a. Ovime pozivam sve članove kao i vas dragi vjernici da molimo za uspješan rad ovog važnog savjetoddavnog tijela služenja župnoj zajednici.

    4.  KATEHETSKA NEDJELJA

    U nedjelju 20. rujna 2015. na svetoj misi u 10.00 sati obilježavamo Katehetsku nedjelju koja ima za cilj: naglasiti važnost euharistijskog slavlja i župne kateheze; upisa školskpg vjeronauka i traženja vjerskog odgoja u predškolskim odgojnim ustanovama kao i važnost cjelovitog vjerskog odgoja. Stoga vas, dragi roditelji,  pozivamo na svetu misu da zajedno sa svojom djecom budete dionici Božjeg blagoslova.

5.  ISPOVIJED  BOLESNIKA – OSVRT

    U našoj župnoj zajednici ima 40-tak bolesnika koje ćemo obilaziti prvim petkom ili prigodom velikih blagdana. Hvala vam na suradnji oko prijave za ispovijed i brizi za njihovu duhovnu hranu.


6.  JESENSKI  KVATRENI  TJEDAN

     U subotu završava jesenski kvatreni tjedan a svetom misom ćemo to posebno obilježiti.

7. ŽUPNI ZBOR MLADIH „UNITAS“ će imati nastup na Hosanafest-u 2015. u Subotici. Radujemo se s njima i podržavamo ovakve ili slične nastupe u ime župe.




nedjelja, 6. rujna 2015.

23. NEDJELJA KROZ GODINU


                                                               1. BLAGDANI U TJEDNU: 
Rođenje BDM – Mala Gospa – utorak – crkveni god u Višnjevcu

* Raspored misa u našoj župi:
10,00 župna crkva
17,00 Briješće
19,00 župna crkva
 
Preslavno ime Marijino – subota – crkveni god u Osijeku 3

    2. HRVATSKI CARITAS poziva sve vjernike da se na svoj način uključe u „Akciju za pomoć izbjeglicama-žrtvama sukoba, progona i ratova u svijetu.“ Na oglasnoj ploči možete vidjeti broj žiro računa na koji se mogu izvršiti uplate ili dar možete predati u župnu ured.

   3. CARITAS ĐAKOVAČKO-OSJEČKE pokreće „Akciju podjele jabuka i mandarina po programu EU“  za siromašne i socijalno ugrožene građane. Volonteri župnog Caritasa će predložiti potrebite, ali ukoliko i vi znadete neke obitelji kojima bismo na ovaj način mogli pomoći, javite to u župni ured. unaprijed zahvaljujemo.

    4. CENTAR ZA UVOĐENJE ODRASLIH U KRŠĆANSTVO  objavljuje početak priprave za katekumene, tj. odrasle koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije: krst, euharistiju i krizmu. Mjesto održavanja je župni ured u Tvrđi-Osijek 2, a početak je 06. listopada 2015. u 19.00 sati. Dolazak na susret je ujedno i prijava.

5. ISPOVIJED BOLESNIKA ZA PRVI PETAK će biti u petak, 11. rujna 2015. u dopodnevnim satima. Molimo sve bolesnike za razumijevanje što to nismo učinili ovog petka. Redovito ćemo dolaziti prvim petkom u dopodnevnim satima. Ukoliko ima bolesnika koji nisu prijavljeni u župnom  uredu, molimo vas da to učinite. Hvala vam lijepa.

6. BRAČNO I OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE U OSIJEKU organizira tribinu „Duhovnost mušakarca“, 10. rujna 2015. u 19.30 sati u prostorijama Vikarijata u Osijeku, Strossmayerova 58. Svi koji žele pozvani su na ovu tribinu!

7. KRŠTENJE OGLAŠAVA:Petar Kosović, sin Daria i Ane r. Pušić.

8. VJENČANJE OGLAŠAVA: Mario Sabolić i Irena Šajkunović.