subota, 28. svibnja 2016.

9. NEDJELJA KROZ GODINU


1.  BLAGDANI U TJEDNU:
     Sv. Euzebije i Polion – danas
     Pohod BDM – utorak
     Sv. Justin – srijeda
     PRESVETO  SRCE  ISUSOVO – petak; svete mise su u  
    10.00;17.00 i 19.00 sati
        Bezgrješno Srce Marijino – subota; prva subota – molitva za 
        svećenička i redovnička   zvanja

     2.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE, 05. lipnja 2016. –
     „JUBILEJSKI  TJEDAN“ 29.05. – 05. 06. 2016.
     Kako smo i najavili, polazak autobusa ispred župne crkve, 05. lipnja 2016. (nedjelja) je u 13.30 sati a ispred crkve u Briješću u 13.30 sati. Budući da smo dobili dva autobusa a prijavilo se 76 osoba, još  imamo 24 slobodna mjesta. Možete se prijaviti a cijena puta je 30,00 HRK po osobi. Molim one koji su uplatitli da doplate još 10.00 HRK. Hvala na razumijevanju.
       Kao župnu pripravu za jubilejsko hodočašće, imat ćemo „jubilejski tjedan“ koji ćemo organizirati na ovaj način:
       a) Nedjeljne propovijedi će biti tematski vezane uz jubilej milosrđa i hodošašće
       b) Završetak svibanjskih pobožnosti - utorak
       c) Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu – srijeda iza večernje mise
       d) Leopoldov četvrtak – pobožnost sv. Leopoldu
       e) Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu - petak
       f) Pobožnost Srcu Marijinu - subota
     Prilika za svetu ispovijed će biti sat vremena prije svetih misa. Župni zbor ima svoje redovite probe radi sudjelovanja u liturgiji u Đakovu.

3.  XVI.  NADBISKUPIJSKI  SUSRET  INVALIDA  U  ĐAKOVU, 04. lipnja 2016.
     Nadbiskupijski ured za pastoral osoba s invaliditetom poziva sve osobe, njihove obitelji i prijatelje, na XVI. susret, koji će se održati u Đakovu u Gradskoj nastavno-športskoj dvorani. Susret je cjelodnevni pa je stoga potrebno prijaviti sudjelovanje u župnom uredu kako bismo do 01. lipnja 2016. u Đakovo mogli poslati popis sudionika. Na plakatu možete vidjeti detaljni plan susreta. Okupljanje je pred katedralom u 09.30 a  završetak susreta je oko 14.00 sati.

4.  PRVI  PETAK – budući je svetkovina Presvetog Srca Isusova u petak, to ćemo imati svetu ispovijed u četvrtak. Hvala na razumijevanju.

5.  UPIS  MISNIH  NAKANA ZA   srpanj 2016. počinje od nedjelje 05. lipnja 2016.

6. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Kaja Grgić, kći Tomislava i Marije r. Ret.

7.  ŽENIDBENI  NAVJEŠTAJ: Marko Čik i Tanja Bosak.

8.  TEČAJ  PRIPRAVE  ZA  BRAK počinje u župi Osijek 3 u Donjem gradu od 01. do 16.     lipnja 2016. u 20.00  sati.


subota, 21. svibnja 2016.

PRESVETO TROJSTVO



1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     BDM pomoćnica kršćana - utorak
SVETKOVINA PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE – TIJELOVO;
svete mise su prema nedjeljnom rasporedu: 08.30; 10.00 i 19.00 sati.
    
       2.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  U  ĐAKOVO, 05. lipnja 2016. – „Jubilejski tjedan“ od  29. 05. – 05.06. 2016.
       Kao župnu pripravu za jubilejsko hodočašće, imat ćemo „jubilejski tjedan“ koji ćemo organizirati na ovaj način:
       a) Nedjeljne propovijedi će biti tematski vezane uz jubilej milosrđa i hodošašće
       b) Završetak listopadskih pobožnosti - utorak
       c) Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu – srijeda
       d) Leopoldov četvrtak - četvrtak
       e) Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu - petak
       f) Pobožnost Srcu Marijinu - subota
O nekim detaljima ćete na vrijeme biti upoznati. Do sada se prijavilo 50 hodočasnika, a broj nije ograničen. Prijave su do petka,  27. svibnja 2016. O vremenu polaska ćete na vrijeme biti obaviješteni. Cijena putovanja je 20,00 HRK po osobi.

3.  NADBISKUPIJSKI  SUSRET  INVALIDA U ĐAKOVU; 04. lipnja 2016.
     Nadbiskupijski ured za pastoral osoba s invaliditetom poziva sve osobe, njihove obitelji i prijatelje, na XVI. susret, koji će se održati u Đakovu u Gradskoj nastavno-športskoj dvorani. Susret je cjelodnevni pa je stoga potrebno prijaviti sudjelovanje u župnom uredu kako bismo do 01. lipnja 2016. u Đakovo mogli poslati popis sudionika. Na plakatu možete vidjeti detaljni plan susreta. Okupljanje je pred katedralom u 09.30 a  završetak susreta je oko 14.00 sati.

4.  „KUD  LEOPOLD  OSIJEK“ – MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA, 18. 06. 2016.
Prostor za održavanje je ispred M.O. Cvjetno a moguće je predstaviti svoje uratke, proizvode i drugo na štandovima koji će za to biti postavljeni. Predviđen je nastup dječjih skupina kao i odraslih. Na nogometnom igralištu će se organizirati nogometni turnir.
Takmičenje u kuhanju čobanca koji će se poslužiti sudionicima za večeru. Sveta misa za sudionike i sve vjernike je predviđena za 18.15 sati. Mole se vrijedne žene koje to žele, da ispeku kolače; slane i slatke za sudionike te ih donesu u M.O. Cvjetno.

6.  INICIJATIVA ZA NOVI PC
Do danas smo skupili 2.300,00 HRK. Hvala vam draga braćo i sestre što i na ovaj način podupirete naš projekt.

7. TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u Osijeku 3 – Donji Grad, od 01. – 16. lipnja 2016. s početkom u 20.00 sati.

subota, 14. svibnja 2016.

DUHOVI - PEDESETNICA



1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     Ljetni kvatreni tjedan – završetak u subotu bogoslužjem kvatri
     BDM Majka Crkve - ponedjeljak
     Sv. Ivan Nepomuk – utorak
    
2.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  U  ĐAKOVO, 05. lipnja 2016.
     Draga braćo i sestre, prijavite se na vrijeme zbog planiranja prijevoza. Cijena puta je 20,00 HRK. Tjedan dana prije hodočašća, slavit ćemo „jubilejski tjedan“ u kojem ćemo moliti, razmatrati Božju riječ, klanjati se Presvetom Oltarskom sakramentu...

3.  CRKVENI  GOD – osvrt
     Svete mise su bile dobro posjećene kai i ispovijedi prije misa. U vrlo lijepom ozračju proslavljen je naš crkveni god. Na podnevskoj svetoj misi bilo je 15-tak svećenika. Kišno vrijeme nije nas spriječilo za procesiju s moćima sv. Leopolda, a poslije svake mise smo molili litanije sv. Leopolda i moćima blagoslovili narod. Zahavljujem na darovima koje ste donijeli kako bismo počastili naše goste. Hvala vam za sudjelovanje u pripraviza god kroz devetnicu i trodnevnicu. Neka nas sve čuva zagovor sv. Leopolda.

4.  KRŠTENJE OGLAŠAVA: Borna Čeman, sin Marka i Martine r. Horvat.

5.  „HOD  ZA  ŽIVOT“
     Ovo je prvi nacionalni hod za život koji se organiziira u Zagrebu, 21. svibnja 2016. od 10.00 do 14.00 sati. Svrha hoda je ukazati na činjenice da ljudski život započinje začećem, pravo na život je temeljno ljudsko pravo, ukazati na lošu demografsku situaciju u našoj domovini... Ukoliko netko želi poći nek ase javi u župni ured radi organiziranog prijevoza autobusom.

6.  DAN  OTVORENIH  VRATA  ISUSOVAČKE KLASIČNE  GIMNAZIJE  U    OSIJEKU, subota, 21. svibnja 2016., s početko od 10.00 sati
     Isusovačka klasična gimanzija organizira ovaj dan s ciljem motiviranja učenika osmih razreda  za upis u gimnaziju kao i upoznavanje roditelja s djelovanjem ove važne i drage ustanove u našoj nadbiskupiji.

7.  ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ: Trusić Ivan i Ana Živković;
                                                   Tokić Mišo i Sanja Majetić.

8.  ŽUPNA  KATEHEZA je prema rasporedu.

subota, 7. svibnja 2016.

VII. VAZMENA NEDJELJA


1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     SV.  LEOPOLD  BOGDAN  MANDIĆ – crkveni  god  u  našoj  župi i svetištu
     Sv. Matija, apostol – subota

2.  IX.  ČETVRTAKA  SV.  LEOPOLDU – završetak – osvrt
     Najsrdačnije zahvljujem vama draga braćo i sestre što smo bili odlični domaćini hodočasnicima koji su sa svojim župnicima hodočastili u naše svetište a što je bila daljnja priprava za naš crkveni  god. Hvala vrijednim ženama koje su pekle kolače i donosile mezu za domjenak s našim dragim gostima. Hvala i svim župnicma i hodočasnicima koji su u ovom Jubileju milosrđa kao hodočasnici i štovatelji sv. Leopolda bili dionici priprave za naš god a osobno dobili obilate milosti po zagovoru našeg dragog zaštitnika. U prosjeku je bilo oko 50-tak hodočasnika što bi značilo da je preko 400 hodočasnika posjetilo naše svetište čime je i toliko obitelji bilo obuhvaćeno milosrđem i zagovorom sv. Leopolda. Neka nas sve dobri Bog blagoslovi i čuva po zagovoru sv. Leopolda! Hvala!

3.  CRKVENI  GOD, 12. svibnja 2016. – sv. Leopold Bogdan Mandić, suzaštinik Jubileja milosrđa
     Svetu misu u 08.30 predvodi župnik a liturgijsko pjevanje animira Župni zbor iz Briješća.
     Svetu misu u 11.00 predvodi vlč. Vjekoslav Lulić, župnik iz Golubinaca a nakon svete mise je procesija s moćnikom sv. Leopolda.
     Svetu misu u 19.00 sati predvodi vlč. Robret Kirhofer, župnik iz Baranjskog Petrovog Sela.
     Neka nas sve čuva zagovor sv. Leopolda, kako bismo kao zajednica Kristovih učenika rasli i obilovali svim milostima i milosrđem Oca milosrđa.

4.  HODOČASNIČKI  DAN – danas, 08. svibnja 2016.
     Svetu misu u 10.00 sati predvodi dr. Davor Vuković, profesor na KBF-u Đakovu a u 19.00 sati predvodi vlč. Krešimir Šaf, ž. vikar u Donjem Gradu.
     Crkva je cjelodnevno otvorena a vjernici imaju priliku za svetu ispovijed, osobnu pobožnost pred relikvijom sv. Leopolda i sudjelovati u procesiji s moćnikom sv. Leopolda. Neka nas zagovora sv. Leopold, kako bismo obilovali Božjim milosrđem i bili njegovi djelitelji svima koji ga priželjkuju.

5.  TRODNEVNICA, 09. – 11. svibnja 2016.
     Svete mise prigodom trodnevnice predovi vlč. Zvonko Mrak, župnik iz Valpova. Svete mise počinju u 19.00 sati a prije toga je prilika za svetu ispovijed, krunicu i pobožnost pred relikvijom svetog Leopolda. Župni zbor iz Valpova predvodi liturgijsko pjevanje u utorak, 10. svibnja 2016. kada ćemo za njih prirediti domjenak; slanci, kolači i drugo što nam donesete. Hvala vam unaprijed za svaki vaš znak pažnje i ljubavi prema gositma.

6.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  U  KATEDRALU U  ĐAKOVO, 05. lipnja 2016.
     Prijave za putovanje primamo svakim radnim danom a cijena putovanja je 20,00 kn. Prije hodočašća ćemo slaviti „jubilejski tjedan“ kao pripravu na hodočašće.

7.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  MLADIH U KATEDRALU  U  ĐAKOVO, 14. 05. 2016.
     Na hodočašće se prijavilo 8 osoba. Hvala mladima koji na ovaj način povrđuju jedinstvo i povezanost s Đakovom kao i mladima naše nadbiskupije. Neka ih Bog blagoslovi.

8.  ŽENIDBENI  NAVJEŠTAJ: Pavao Mihaljević i Katarina Kadić.

9.  „NADA“ informativni list Srijemske biskupije možete naručiti i biti pretplatnik. List izlazi 2 puta godišnje.

10. INICIJATIVA  ZA  KUPOVINU  PC  ZA  ŽUPNI  URED
     Do sada smo prikupili 1.600,00 kn. Hvala vam na brizi i darovima koji će nam pomoći da imamo PC koji nam je nužan i jako potreban.