subota, 11. ožujka 2017.

2. KORIZMENA NEDJELJA



ŽUPNE  OBAVIJESTI
DRUGA  KORIZMENA  NEDJELJA
12. – 19. ožujka 2017.


1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     Sv. Patrik – petak
     Sv. Ćiril Jeruzalemski - subota

2.  KATEHEZA  ZA  SHKM – VUKOVAR 2017. u četvrtak 16. III 2017. u 20.00 sati
     Ovo je deveta kateheza od 12 koliko je planirano. Pozivam mlade sudionike susreta u Vukovaru na pohađanje kateheze. Hvala svima koji nam pomažu oko organizacije i provođenja kateheza.

3.  SMJEŠTAJ SUDIONIKA SHKM – VUKOVAR 2017.
     Do sada se prijavilo 43 obitelji sa smještajem 119 mladih sudionika susreta. Molim obitelji da se još jave jer je velika potreba za smještajem. Hvala na razumijevanju!

4.  DEVET ČETVRTAKA SV.  LEOPOLDU – POČETAK SLAVLJA, 16. ožujka 2017.
Ove smo godine, prema pastoralnom planu, stavili naglasak na župe Valpovačkog dekanata, ne izuzimajući ni druge župe, napose župe Grada Osijeka.
Stoga će ovog četvrtka hodočastiti župa Petrijevci, predvođena župnikom vlč. Jurom Krešom. Liturgijsko pjevanje animira župni zbor iz Petrijevaca.
Hodočasnicima želimo dobrodošlicu, obilje milosti po zagovoru sv. Leopolda, bratsko druženje i izmjene iskustava poslije slavlja svete mise u pastoralnom prostoru naše župe. I ovaj put molim za vaše darove pažnje prema hodočasnicima a to su slanci, slatki kolači i drugo. Hvala vam, draga braćo i sestre, na vrlo lijepoj suradnji koja pomaže osnaživanju našeg svetišta!

5.  FSR – MJESNO  BRATSTVO SV. LEOPOLDA OSIJEK
     SKUPŠTINA PODRUČNOG BRATSTVA, 18. III. 2017.
     Sveta misa u 08.30 sati uz sudjelovanje domaćina i drugih sudionika.
     U 09.00 sati je početak rada skupštine a završetak je planiran ručkom u M.O. Cvjetno.
     Radujemo se ovom događaju, a napose što smo domaćini! Neka dobri Bog blagoslovi rad skupštine, djelovanje i svjedočenje našeg Mjesnog bratstva i svih koji doprinose svjedočenju savjeta sv. Franje.

6.  SOLIDARNOST  S  CRKVOM  I  LJUDIMA  U  BiH od 13. – 19. ožujka 2017.

     Ovo je 11. godina zaredom kako se provodi ova akcija koja ima vrlo pozitivne učinke na stanje braće i sestara u BiH. To je podrška, pouzdanje, razumijevanje i suosjećanje s njima koji su nam posebno dragi i brga za njih od posebnog interesa. Hvala vam na darovima koje ćete dati  u milostinji u nedjelju 19. ožujka 2017. tj. u treću nedjelju korizme.


7.  SASTANAK ODBORA ZA KARITATIVNU  DJELATNOST, 21. ožujka 2017.
     u 17.00   sati.
     Ovime pozivam sve članove Odbora i volontere, na sastanak, radi planiranja projekata služenja i svjedočenja ljubavi braći u potrebi.



9.  KRIŽNI  PUT  U  ALJMAŠU  ZA  BRAČNE  PAROVE, 18. III 2017. u 16.00 sati
     Ovime pozivam sve zainteresirane bračne parove i druge koji to žele na križni put u Aljmaš. Prijevoz je u vlastitom aranžmanu.

10. PREDSTAVLJANJE  PRVOPRIČESNIKA, 26. žujka 2017. – ČETVRTA    KORIZMENA  NEDJELJA
     Na svetoj misi u 10.00 sati, predstavit ćemo sve naše ovogodišnje prvopričesnike. Stoga pozivam roditelje i kumove kao i sve vas braćo i sestre, da toga dana a svakako  i nadalje, molimo za prvopričesnike i njihove obitelji da ostanu vjerni Kristu, Kruhu života.


Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!