subota, 12. siječnja 2013.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2013. u Osijeku

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana i ove godine osobito se slavi i u našem gradu Osijeku
 
Osijek, (IKA/TU) – Ekumenski susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana pod geslom "S čime ću doći pred Gospodina" (Mih 6, 6-8) u petak, 18. siječnja održat će se u Evangeličkoj crkvi u Osijeku (L. Jägera 7) s početkom u 18 sati.
Ekumenski susret u subotu, 19. siječnja održat će se u Baptističkoj Crkvi u Osijeku (Podravska 21, Retfala) s početkom u 18 sati.
Središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana održat će se u nedjelju, 20. siječnja u crkvi otaca kapucina u Osijeku (Kapucinska 41) u 17 sati. Bogoslužje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić s predstavnicima Crkava i kršćanskih zajednica grada Osijeka.
Ekumenski susret u ponedjeljak, 21. siječnja održat će se u Katoličkoj župnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku (Martina Divalta 71, Sjenjak) s početkom u 18.30 sati.
Ekumenski susret u utorak, 22. siječnja održat će se u Reformiranoj crkvi u Osijeku (Š. Petefija 76, Retfala) s početkom u 18 sati.
Ekumenski susret u srijedu, 23. siječnja održat će se u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi u Osijeku (Cvjetkova 23, Donji grad), s počekom u 18 sati.
Ekumenski susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana pod geslom „S čime ću doći pred Gospodina" u četvrtak, 24. siječnja održat će se u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Osijeku (J. J. Zmaja 25, Donji grad) s početkom u 17 sati.
Ekumenski susret Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u petak, 25. siječnja održat će se u Katoličkoj laičkoj zajednici "Molitva i Riječ" (Vodenička 23a, Donji grad) s početkom u 19 sati.



Središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana održat će se u nedjelju, 20. siječnja u katoličkoj crkvi franjevaca kapucina u Osijeku (Kapucinska 41) u 17 sati. Bogoslužjem će predsjedati đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić uz predstavnike Crkava i kršćanskih zajednica grada Osijeka.
Posebni događaj u sklopu molitvene osmine biti će i koncert "Prvog Beogradskog pjevačkog društva" pri sabornoj crkvi Sv. Arkanđela Mihaela uz sudjelovanje beogradskog glumca Petra Božovića u Dječjem kazalištu "Branko Mihaljević", na Trgu Bana Jelačića br. 19 u Subotu, 26. siječnja u 19,30 sati (IKA)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!