petak, 14. kolovoza 2015.

20. NEDJELJA KROZ GODINU



16. 8. 2015.
ČETVRTAK: SV. BERNARD, OPAT I CRKVENI NAUČITELJ
PETAK:          Sv. Pio X, Papa
SUBOTA:      Blažena Djevica Marija - Kraljica

Danom 17. kolovoza 2015. odlukom Hrvatske kapucinske provincije i potvrdom Đakovačko-osiječkog nadbiskupa msgr. Đure Hranića razriješuje se službe župnika dosadašnji župnik župe sv. Leopolda Mandića u Osijeku fra Miljenko Vrabec i službe kapelana fra Dragutin Brezovec, a kapucini napuštaju ovu župu i predaju je na upravu Đakovačko-osiječkoj nadbiskupiji.
Oproštajna sv. Misa hrvatskih kapucina od župljana biti je stoga ove nedjelje, 16. kolovoza sv. Misama u 10.00 i 19.00 sati.
 
Oproštajno druženje župljana od braće kapucina koje organizira mjesni odbor Cvjetno održat će se također ove nedjelje 16. kolovoza u 20,00 sati u dvorani mjesnog odbora u Vijencu lipa. Uz fra Miljenka i fra Dragutina biti će prisutni i ostali bivši župnici ove župe: fra Krešimir Borković i fra Branko Lipša. Pozivaju se svi župljani.

Novim župnikom ove župe od 17. kolovoza postaje vlć. Ivica Rebić, dosadašnji voditelj Nadbiskupijskog Caritasa i upravitelj Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku.
Primopredaja župe obavit će se u ponedjeljak 17. kolovoza u prostorijama župnog ureda.
Susret novog župnika sa župnim suradnicima, župnim zborovima, ministrantima, franjevačkim svjetovnim redom, župnim pastoralnim i ekonomskim vijećem biti će u utorak 18. kolovoza sv. Misom u 19,00 sati i susretom u župnoj dvorani u 20,00 sati. Pozivaju se svi navedeni.

Uvođenje novog župnika vlć. Ivice Rebića u službu biti će u nedjelju, 23. kolovoza pod župnom sv. Misom u 10,00 sati.

Fra Miljenko Vrabec iz Osijeka krajem kolovoza odlazi na novu/staru službu župnika u Svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, a fra Dragutin Brezovec ostaje u kapucinskom samostanu u Osijeku iz kojeg će i dalje vršiti službu duhovnog asistenta bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi sv. Leopolda Mandića.

Svima Vama dragi župljani, mi braća kapucini koji smo vodili ovu župu zahvaljujemo na na svakom vašem dobrom djelu i suradnji koju ste ugradili u ovu župnu zajednicu, neka Vas Gospodin nagradi svojim blagoslovom u svim Vašim životnim prilikama i porebama, a novom župniku, vlć. Ivici Rebiću želimo božji blagoslov i vodstvo u narednom pastoralnom radu!
(u župnoj crkvi čita se zahvala župnika, fra Miljenka)

Sljedeća nedjelja, je 21. nedjelja kroz godinu. Sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
-         U predvorju donje crkve  možete nabaviti novi broj  Glasa Koncila, TE MALI KONCIL ZA DJECU.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!