subota, 13. kolovoza 2016.

20. NEDJELJA KROZ GODINU



      1.      BLAGDANI  U  TJEDNU:
Sv. Maksimilijan Kolbe - danas
UZNESENJE  BDM – VELIKA GOSPA – ponedjeljak
Sv. Rok i sv. Stjepan Ugarski - utorak
Sv. Bernard - subota

      2.      UZNESENJE  BDM  -  VELIKA  GOSPA
Svete mise su kao nedjeljom u župi a oni koji hodočaste u Marijanska svetišta želim sretan put molitve, dobrih nakana i Marijinog zagovora.

      3.      HODOČASNIČKI  KRIŽ  SUSRETA  HRVATSKE  KATOLIČKE  MLADEŽI  U  NAŠOJ  ŽUPI  OD 17. -  21.  rujna 2016.
Kao pripravu na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, hodočasnički križ će biti u našoj župnoj zajednici kojega ćemo prihvatiti uz posebno slavlje i počasti, kako i dolikuje. Ovom prigodom najavljujem taj dolazak kao i poziv svima, a napose mladima, na sudjelovanje u  prigodnoj svečanosti dolaska i čašćenja križa za vrijeme boravka u župi. On će imati prigodno mjesto u našem svetištu sv. Leopolda kao i samom svetištu crkve.

4.      GODIŠNJICA  MOJE  ŽUPNIČKE  SLUŽBE, 17. kolovoza 2015./2016.
Ovom se prigodom  želim zahvaliti svima vama draga braćo i sestre na gostoprimstvu, suradnji i svakoj podršci u ostvarivanju zajedničkih pastoralnih ciljeva. Uspostavili smo redoviti rad ŽPV-a i ŽEV-a, posvetili smo dostojnu pažnju susretima raznih župnih skupina kao i osnutku  Odbora za pastoral mladih, koji nam je jako potreban. Vjerujem da će nas sve voditi zagovor sv. Leopolda kao i blagoslov Božji u planiranju i ostvarivanju svega što će biti na korist našoj župnoj zajednici. Hvala vam za svaki doprinos izgradnji naše župne zajednice, kako duhovni tako i materijalni, za sve molitve trpeće Crkve tj. bolesnika, kao i svaku žrtvu koju ste prikazali za svekoliki razvitak naše župne zajednice. Neka nas sve Bog blagoslovi!

5.      AKCIJA  „ ZA 1000  RADOSTI“ -  HRVATSKI  CARITAS  I „PBZ“
U dvjema poslovnicama Privredne banke Zagreb u Osijeku, bit će postavljene kasice a radi prikupljanja sredstava za gore navedenu akciju, kako bismo pomogli siromašnim obiteljima da ostvare kvalitetniji životni standard. Neka Bog blagoslovi vesela darovatelja!

6.      OBAVIJEST  HODOČASNICIMA  ŠENŠTATSKE  OBITELJI - HODOČAŠĆE  U  MALU  SUBOTICU,  20. kolovoza 2016. 
Autobus kreće iz Tenje u 05.00 sati (jutro) i kupi hodočasnike na Jugu II, Višnjevac, Josipovac... Više informacija dat će vam gđa Marija Štefanović. Možete ju nazvati na mob. 091 946 49 75.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!