subota, 7. siječnja 2017.

KRŠTENJE GOSPODINOVO



 1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     Gospa od brze Pomoći - danas
    
2.  SMJEŠTAJ  MLADIH  SUDIONIKA SHKM – VUKOVAR  2017.
     Molim sve obitelji koje žele prihvatiti mlade sudionike SHKM neka se čim prije prijave kako bismo mogli računati na broj mladih koji će se smjestiti u našoj župi. Planiramo da se barem jedan ili dva autobusa mladih smjeste u našoj župi (oko 100 osoba).

     3.  KATEHEZE  ZA  SUDIONIKE  SHKM – VUKOVAR 2017.  I  PRIJAVA  ZA  SUSRET
     Od 12. siječnja 2017. u 20.00 sati, počinju kateheze koje su obvezne za sve sudionike. Mlade iz naše župe molim da se čim prije prijave. U tu smo svrhu štampali prigodni letak.

4.  SUSRET  SURADNIKA/MINISTRANATA, 21. siječnja 2017.
     Susret počinje svetom misom u 18.00 sati a nastavlja se u prostorima MO Cvjetno. Radujemo se ovom dragom i važnom susretu! Svi dosadašnji suradnci su pozvani i dobrodošli su!

5.  UPIS  MISNIH  NAKANA   ZA  VELJAČU  2017.  Je od nedjelje, 15. siječnja 2017.

6.  BLAGOSLOV  OBITELJI  2016./2017. GODINE  -  OSVRT
     Draga braćo i sestre, najsrdačnije zahvaljujem za gostoprimstvo, dadrove i sve drugo što ste nam poklonili za vrijeme blagoslova obitelji. Blagoslovili smo 862 obitelji, četrdesetak manje nego prošle godine. Što je tome razlog; možemo reći da je između ostalog smrt samaca, odseljavanje mladih obitelji u inozemstvo, radni odnos ukućana (zaposlenost) ali i sve veći broj samaca koji zimske dane provode kod svojih izvan našega mjesta. Vidjeli smo da je i jedan dio kuća na prodaju.
     Ono što je potrebno zapaziti je da se u ulici Jela grade nove obiteljske kuće i nastanjuju  se mladim obiteljima a neke od njih su i brojnije ( 5 djece). Vjerujem da će i dovršetak izgradnje Osnovne škole u Briješću, doprinijeti naseljavanju naše župe, kao i pohađanje nastave djece koja, za sada  idu u  Osijek, u osnovnu školu.
     Hvala vam za prijedloge i sugestije za poboljšanje svekolikog napretka naše župne zajednice koje ćemo uvažiti i uvrstiti u pastoralne planove.
     Ove nas godine čeka izgradnja župnog stana te se nadam da ćemo se prema svojim mogućnostima uključiti u njegovu izgradnju.
     Srdačno zahvaljujem obiteljima koje su nas ugošćavale za objede. Neka nas sve čuva i štiti Božji blagoslov a zagovor sv. Leopolda bio nam podrška u planiranju i ostvarenju svih naših planova. Hvala vam lijepa na svemu a zajedništvo neka nam bude snaga da uspijemo u svemu.

7.  SJEDNICA  ŽUPNOG  EKONOMSKOG  VIJEĆA,  24. siječnja 2017. u 20.00 sati
     Ovime pozivam sve članove na sjednicu.

8.  POSJETILE  SU  NAS  SESTRE  „KĆERI  KRŠĆANSKE  LJUBAVI „  IZ LJUBLJANE
     Predstavnice družbe časnih  sestara, koje su nekad bile u našoj župi, posjetile su nas jučer, u subotu, 07. siječnja 2017. godine, u dopodnevnim satima. Bila je to č.s. Bernarda TRČEK, provincijalna poglavarica i č.s. Marta RAUH, provincijalna ekonoma. S njima je u pratnji bio vlč. Juraj DEVETAK, lazarista iz Beograda, njihov bliski suradnik. Razgledali su crkvu i njihovu kuću koja još uvijek stoji, dok se ne bude počeo graditi župni stan. Došle su vidjeti zajedničku grobnicu setara, na Aninom groblju, i pomoliti se za sve sestre koje su njoj pokopane.

9.  DEVETNICA  SV.  JOSIPU
     Od 18. siječnja do 15. ožujka 2017., slavit ćemo pobožnost devet srijeda sv. Josipu, moleći za našu Domovinu i njezine osobite potrebe. Sv. Josip je zaštitnik Hrvatskog sabora kao i zaštitnik obitelji. Molit ćemo ga za sve naše obitelji, napose mlade obitelji, koje neka nađu mjesto i budućnost u našoj domovini.  

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!