subota, 29. kolovoza 2015.

22. NEDJELJA KROZ GODINU


1. BLAGDANI U TJEDNU: 
Sv. Grgur Veliki – četvrtak
Sv. Rozalija – petak – crkveni god u Ivanovcu
Prva subota – molitva za svećenička i redovnička zvanja kojih ima i u našoj župnoj zajednici. Neka ih Gospodin blagoslovi i čuva na svojemu putu, a svojoj ih Crkvi podari još više.

2. UVOĐENJE ŽUPNIKA I ŽUPNOG VIKARA U SLUŽBU:
    Obred uvođenja u služnu župnika ali i župnog vikara ima veliko značenje za župnu      zajdnicu koja na taj način dobiva vlastitog pastira ali i nezamjenjivog suradnika župničke službe. Stoga vas pozivamo na zajedništvo kroz molitvu i vlastiti doprinos za izgradnju župne zajednice. Obojica smo radosni zbog vašeg srdačnog prijema te se nadamo da ćemo opravdati vaše povjerenje ali i nadbiskupa koji nam je dodijelio ovu časnu službu u ovoj dragoj zajedici sv. Leopolda. Neka nas sve  dobri Bog blagoslovi!

3. UPIS MISNIH NAKANA ZA RUJAN:

Budući da nas je dvojica svećenika, moći ćete upisati dvije nakane koje će biti služene u dogovoreni dan u našoj župi. Ako jedan svećenik ne bude nazočan na svetoj misi a preuzueo je nakanu, čitat ćemo ju na svetoj misi i moliti, a svećenik će ju toga dana služiti ondje gdje se bude zatekao.

UPIS MISNIH NAKANA KOJE ĆE BITI SLUŽENE IZVAN NAŠE ŽUPE:
Običaj je Crkve da dodijeljuje misne nakane svećenicima koji nemaju vlastitu župu, misionarima, umirovljenim svećenicima i svećenicima u siromašnim krajevima svijeta kako bi se na taj način ostvarivala solidarnost, zajedništvo i povezanost Crkve koja moli za svoje članove. Stoga, vas pozivam da na ovaj način svjedočimo zajedništvo Crkve koja moli i slavi Euharistiju.

4. KRŠTENJE OGLAŠAVA: Tena Lugonja, kći Ivana i Valentine r. Arlović.

5. FSR – MJESEČNI SUSRET je u utorak, 01. rujna,  poslije večernje svete mise.

6. ŽUPNO EKONOMSKO I PASTORALNO VIJEĆE imaju svoje redovite sastanke barem 4 puta godišnje što ćemo i mi činiti u dogledno vrijeme. Ova dva savjetodavna tijela župnika,  jako su važna radi vođenja župne zajednice. o terminu održavanja sastanaka članovi obaju vijeća će biti obaviješteni putem župnih obavijesti, što je ujedno i pozivnica za sastanak. Hvala članovima obaju vijeća na njihovom doprinosu rastu naše župne zajednice.
                                                                                  

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!