petak, 15. ožujka 2013.

9. četvrtaka Sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u našem Svetištu

Duhovna priprava za blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 


– I ove godine župljani osječke župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, na čelu sa župnikom fra Miljenkom Vrabecom, pozivaju sve župljane i goste, štovatelje sv. Leopolda B. Mandića, da se u blagoslovljenom zajedništvu pripremaju za proslavu svoga nebeskog zaštitnika tijekom narednih devet četvrtaka.

Pobožnosti sv. Leopoldu uz pohod relikvijama svetca i molitvu litanija počinju svakog četvrtka u 18,30 sati, dok večernja euharistijska slavlja počinju svake večeri u 19,00 sati. Nakon sv. mise svakog četvrtka devetnice je prigodni duhovni program koji će se sastojati od euharistijskog klanjanja i prigodnog susreta s mladima. 

Posebnost ovih predviđenih susreta je što će večernja euharistijska slavlja animirati zajednice mladih, i to prema slijedećem predviđenom rasporedu:
1. – 14. ožujka – vlć. Mato Gašparović, (dekan osječkog zapadnog dekanata) i mladi iz zajednice Totus Tuus Osijek;
2. – 21. ožujka – hodočasti vojna kapelanija Sv. Leopolda Mandića Osijek
3. – 28. ožujka – je VELIKI ČETVRTAK – otpada predvođenje devetnice;
4. – 4. travnja – zbor „Mateus“ i zajednica mladih iz Bizovca;
5. – 11. travnja – vlč. Grgo Grbešić i zajednica studenata KBF-a iz Đakova;
6. – 18. travnja – vlč. Arek Krasitski i zajednica DUHOS – osječki studenti;
7. – 25. travnja – fra Igor Andrijević i FRAMA Jug 2 (Osijek);
8. – 2. svibnja – fra Željko Cestar i kapucinski sjemeništarci iz Varaždina;
9. – 9. svibnja – (svetkovina Uzašašća) fra Robert Ćibarić i FRAMA Vukovar i Osijek Tvrđa.

UŽA TRODNEVNICA PRED BLAGDAN OD 9. DO 11. SVIBNJA:
Svi štovatelji sv. Leopolda,  – posebno mladi, – pozvani su na užu trodnevnicu koja će se u svetištu sv. Leopolda B. Mandića održati od 9. do 11. svibnja:
Prvi dan trodnevnice, 9. svibnja na blagdan Uzašašća, biti će osnivanje bratstva franjevačke mladeži sv. Leopolda Bogdana Mandića Osijek,
Drugi dan trodnevnice, 10. svibnja u 19,00 sati sv. misu će predvoditi i propovijedati dugogodišnji prijatelj našega svetišta, štovatelj Sv. Leopolda B. Mandića i umirovljeni profesor KBF-a u Đakovu, dr. Slavko Platz. Nakon sv. mise predviđa se prikazivanje novog dok. filma o životu sv. Leopolda Mandića, autora g. Augustina Bašića i HRT-a
Treći dan trodnevnice, 11. svibnja (subota) je hodočasnički dan, kada će nam hodočastiti braća i sestre iz okolnih župa i raznih krajeva Hrvatske.
Sv. misa za hodočasnike je u 11,00 sati (hodočasnici iz drugih krajeva Hrvatske) i u 19,00 sati (hodočasnici iz okolnih župa) Svečana proslava blagdana sv. Leopolda je 12. svibnja (nedjelja) svećanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u 11,00 sati!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!