nedjelja, 20. prosinca 2015.

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA C



 1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
BADNJAK –Adam i Eva- četvrtak,  toga je dana u narodu običaj posta i nemrsa
BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODNJE – petak
Sv. Stjepan – subota

2.  BLAGOSLOV  OBITELJI
Kako smo i najavljivali, blagoslov obitelji počinje od 28. prosinca 2015. po uobičajenom rasporedu kojeg možete čitati na našoj web stranici a možete uzeti listić s itim rasporedom. Unaprijed zahavljuejmo na gostoprimstvu i svemu što činite za nas.

3.  MISA  ZAHVALNICA
Na Silvestrovo,  31. prosinca 2015.,  slavit ćemo Misu zahvalnicu u 17.00 sati. Običaj je da se toga dana čitaju statistički podaci, što ćemo i mi činiti, te pjesmom; Tebe Boga hvalimo,  završiti ovu građansku godinu zahvaljujući dobrom Bogu za sva dobročinstva i moleći Božji blagoslov za nastupajuću godinu.

4.  SRDAČNA ZAHVALA ZA  VAŠ DAR  LUKNA
Kako je običaj da vjernici barem  jednom godišnje doprinose za potrebe župne zajednice – lukno, tako i u našoj župi ovaj dar vjernika,  nije izostao. Hvala svima koji su darovali a oni koji to kane činiti mogu u uredovno vrijeme župnog ureda, iza zornica ili pak iza nedjeljnih misa. Neka dobri Bog blagoslovi svaki vid vaše skrbi za župnu zajednicu.

5.  NAGRADE VRIJEDNIM ZORNIČARIMA
Podijelit ćemo nagrade vrijednim zorničarima na misi 27. prosinca 2015. u 10.00 sati. Znam da se njihova revnost ne da ničim nagraditi, ali ovo je mali znak pažnje za njihovu pripravu za Božić kao i svjedočenje vjere na njima vlastiti način. Neka ih Bog blagoslovi.

6.  BETLEHEMSKO SVIJETLO
Na zornici na Badnjak, izviđači iz odreda „Suncolreti“ iz Čepina,  donijet će Betlehemsko svijetlo u našu župnu crkvu. To je znak Krista-Svijetla svijeta, znak njegovog rođenja i trajne prisutnosti među ljudima. Ponesite sa sobom svijeće ili lampaše-kandelabere kako biste to svijetlo prenijeli u svoje obitelji.

7.  „BOŽIĆNA SVETA MISA PO PJEVANJU PUKA“ – „STD  PAJO  KOLARIĆ“
Julije Njikoš, složio je božićne pjesme u tzv. Božićnu svetu misu po pjevanju puka, a koju će s nama u župnoj crkvi, 06. sijećnja 2016.  u 10.00 sati , na BOGOJAVLJENJE – TRI  KRALJA, slaviti sviranjem i pjesmom STD Pajo Kolarić.

8.  UVOD  U  POLNOĆKU U  ŽUPI  pjesmom animiraju  članovi župnog zbora mladih Unitas, od 23.00 sata.

9.  Naš „KUD  LEOPOLD“ organizira Božićni koncert, 21. XII 2015. u 18.00 sati u    prostorijama M.O. Cvjetno. Pozivamo sve mještane!

10.  BOŽIĆNI  KONCERT  O.Š. BRIJEŠĆE u župnoj crkvi, 22. XII 2015. u 17.30 sati. Svi su pozvani i dobrodošli!

11.  BOR  PRED  CRKVOM MOŽEMO  KITITI prema vlastitim željama i ukrasima koje sami napravimo ali možemo to činiti i s ukrasima koje kupujemo. Napose pozivam djecu i potičem njihovu maštu u kićenju bora. Taj će bor biti vrlo lijepi ukras pred našom crkvom zahvaljujući našoj mašti i nesebičnom darivanju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!