subota, 2. srpnja 2016.

14. NEDJELJA KROZ GODINU


1.  BLAGDANI  U  TJEDNU
     Sv. Toma, ap. – danas
     Sv. Elizabeta Portugalska – ponedjeljak
                                                    SV. ĆIRIL I METOD – slavenski apostoli – suzaštitnici Europe – zaštitnici naše  metropolije - utorak
     Sv. Marija Goretti – srijeda
     Sv. Marija od Propetoga Isusa Petković - subota

2.  ZAHVALA  ZA  LUKNO  I  DAROVE  ZA  ŽUPU
     Draga braćo i sestre, ovime želim zahvaliti za sve što činite za našu župnu zajednicu – doprinostiti za crkvene potrebe, kako nas uči jedna od crkvenih zapovijedi. Neke su obitelji odlučile imati župni karton, knjižicu za crkvene doprinose i na taj se način osjećati župljanima koji misle i na materijalna dobra župne zajednice. Hvala vam, a napose mladim obiteljima koji su na ovaj način uredile svoj status u župi. Neka nas sve dobro Bog blagoslovi i čuva u zajedništvu.  

3.  OSVRT  NA  NEVRIJEME, 26. srpnja 2016. godine,  u popodnevnim satima
    a) Župna crkva – kako je bilo jako nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom, to se dogodilo da je u crkvu, kroz prozore koji ne brtve dobro, ulazila veća količina vode, kao i na stastavima kroz betonsku konstrukciju.
     b) Kapela u Briješću – zbog jakog vjetra, srušena je jedna lipa na ogradu oko crkve, od ulice, oštetila fasadu kapele i razbila jedan prozor. Hvala „Unkomu“ koji je uklonio stablo i gosp. Dragi Ištuku koji je popravio prozor.

4.  KARMEL  SV.  JOSIPA  -  ĐAKOVAČKA  BREZNICA
     Trodnevnica za Karmelsku Gospu traje od 13. – 15. srpnja 2016. svetim misama u 19.00 sati kao i pobožnostima prije svetih misa.
Na blagdan, 16. srpnja 2016. večernju svetu misu predvodi nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić, u 19.00 sati. Raspored možete vidjeti i na plakatu na oglasnoj ploči.

5.  GODIŠNJI  ODMOR  ŽUPNIKA
     Od 10. – 18. srpnja 2016.  ću biti na godišnjem odmoru a zamjenjivat će me oci kapucini, na čemu im srdačno  zahvaljujem. U hitnim slučajevima ćete nazvati Kapucinski samostan, župni ured ili se javiti domaru gosp. Franji Butoru. Župni ured će raditi u uredovno vrijeme.

6.  GODIŠNJE  KLANJANJE  U  ŽUPI, 30. srpnja 2016.
Na sjednici ŽPV-a, načinili smo raspored klanjanja po skupinama s tim da  vjernici koji žele doći u vrijeme koje im odgovara, mogu to učiniti prema vlastitom izboru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!