utorak, 9. kolovoza 2016.

19. NEDJELJA KROZ GODINU


1.      BLAGDANI  U  TJEDNU:
Sv. Dominik – ponedjeljak
SVETA TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA – suzaštitnica Europe
Sv. Lovro – srijeda
Sv. Klara – četvrtak

2.      PROSLAVA  SVETKOVINE  VELIKE  GOSPE u Marijanskim svetištima naše nadbiskupije, 14. i 15. kolovoza 2016.

Marijanska svetišta naše nadbiskupije otvorena su za hodočasnike prema rasporedu kojega možete vidjeti na našoj oglasnoj ploči, a postavili smo ga kako su nam stizale obavijesti. To su svetišta u Aljmašu, Dragotinu, Ilači, Šumanovcima...  Neka  Marija usliši molitve i čuva sve hodočasnike svojim zagovorom.

    3.   UPIS U NADBISKUPIJSKU  GLAZBENU  ŠKOLU traje do 12. Rujna 2016. Bilo bi dobro kada bismo imali orguljaše koji će biti i naša budućnost liturgijskog sviranja i animiranja zborova.

4.      KRŠTENJE  OGLAŠAVA: Luka Kovačević, sin Bože i Vikice r. Nikić.

5.      ŽENIDBENI  NAVJEŠTAJ: Lukić – Bičvić.

6.      DAN  POSVETE  ŽUPNE  CRKVE  I  GODIŠNJE  KLANJANJE U  ŽUPI – osvrt

Na klanjanju je bilo vrlo malo vjernika. Zahvaljujem svim skupinama koje su uzele dio u klanjanju, organizirale meditacije i pjevanje, te mladima koji su animirali svečani završetak klanjanja.

7.    DAN  DOMOVINSKE  ZAHVALNOSTI – DAN HRVATSKIH BRANITELJA –   osvrt
Zahavljujem svima koji su slavili svetu misu, a bio je prisutan lijep broj vjernika, kao i vama vrijedne žene koje ste nam donijele slance i muževima koji su nam donijeli vino i aparitivna pića. Lijepo je bilo vidjeti radosne i raspjevane ljude pod svodovima naše crkve. Neka nam Bog blagoslovi i čuva vječnu i jedinu domovinu Hrvatsku!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!