subota, 16. studenoga 2013.

33. NEDJELJA KROZ GODINU

nedjelja bračnih jubileja 
17. 11. 2013. 

Ova je nedjelja NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA – pod župnom sv. misom u 10,00 sati naši bračni parovi proslaviti će svoje obljetnice vjenčanja. Svima od srca čestitamo!


Ponedjeljak: Posveta bazilike sv. Petra i Pavla
Četvrtak: Prikazanje Blažene Djevice Marije
Petak: Sv. Cecilija, djevica i mučenica – zaštitnica crkvenih pjevača i glazbenika

Vjeronauk kroz ovaj tjedan imaju: 
4. RAZREDI: utorak 14,30 sati
6. RAZREDI: četvrtak u 16,00
8. RAZREDI: utorak u 15,30 oba razreda
Prvopričesnici u nedjelju u 9,30 ili srijedu u 16,30
1, 2, i 3. r. srednje škole u ponedjeljak, srijedu i četvrtak u 20,00 sati

Ova nedjelja je ujedno i spomen Sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, danas završava i akcija „Kruh Sv. Elizabete – za pomoć siromašnima u Vukovaru“ – prikupljenje trajne namirnice i higijenske potrepštine, te financijska pomoć dostaviti će se ovaj tjedan siromašnim Vukovarcima. Vi ste, dragi naši župljani, prikupili više od 250kg raznih namirnica, oko 30kg higijenskih potrepština i 4.658,00 kn, na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

U ponedjeljak, 18. studenog, pozivamo Vas sve na hodočašće u Vukovar, kao što je već uobičajeno, program počinje u 10,00 sati u krugu bolnice, potom se u koloni sječanja kreće prema memorijalnom groblju gdje će u 13,00 sati biti sv. misa koju predvodi naš Nadbiskup.

Pozivamo sve naše župljane porijeklom iz Zrina, na predstavljanje nove knjige o povijesti Zrina i stradanja Zrinskih Hrvata u naš kapucinski samostan u ovaj utorak, 19. studenog u 19,30 sati. 
Knjigu će predstaviti Sisački biskup, msgr Vlado Košić i autor knjige Damir Borovčak. Nakon predstavljanja je prigodno druženje.

U petak, na blagdan Sv. Cecilije – zaštitnice crkvenih glazbenika - pozivamo sve naše župne glazbenike, pjevače, svirače, zboraše, i mlade i stare iz Briješća i župne crkve na sv. misu u 19,00 sati i nakon mise na prigodni susret i druženje!

Sljedeća nedjelja je 34. NEDJELJA KROZ GODINU – NEDJELJA KRISTA KRALJA –završetak ove liturgijske godine. Sv. mise su po redovitom rasporedu.

Pozivamo sve učenike od 6. razreda na dalje koji bi htjeli postati župni suradnici, ministranti i čitači da nam se ovaj tjedan jave, kako bi se mogli početi pripremati. 

U PRIZEMLJU CRKVE podsječamo na tisak, te također možete nabaviti kalendare svih vrsta za sljedeću Novu 2014. godinu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!