subota, 29. studenoga 2014.

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA


30. 11. 2014.
 
 Današnjom nedjeljom započinje NOVA LITURGIJSKA GODINA B i vrijeme ADVENTA – došašća, vrijeme naše intenzivne duhovne priprave, molitve, pokore i radosnog išćekivanja Kristova rođenja.
kliknite na sliku za više informacija!
Današnjom nedjeljom ujedno proglasom Pape Franje započinje u cijeloj katoličkoj Crkvi i GODINA POSVEĆENOG ŽIVOTA u kojoj molimo za mnoge Bogu posvećene osobe, redovnike i redovnice.SLAVLJA SPOMENDANA I  BLAGDANA SVETACA KROZ OVAJ TJEDAN:
Srijeda:          Sv. Franjo Ksaverski
Četvrtak:       Sv. Ivan Damašćanski
Subota:          Sv. Nikola – biskup

SUTRA, U PONEDJELJAK, ZAPOČINJU MISE ZORNICE!
Neka to bude naša mala žrtva sna i početak našeg dana s Gospodinom, kao maleni vid našeg odricanja kroz došašće! Pozivamo vas od sutra kroz cijelo došašće, osim nedjeljama, na zornice u 6,20 sati! Večernje sv. mise u 19,00 sati nema osim srijedom u Briješću u 17,00 sati i četvrtkom u 19,00 sati (Leopoldov četvrtak)

Potićemo i sve vjeroučenike na redoviti župni vjeronauk!
U ovom tjednu vjeronauk u župi imaju 5. i 7. razredi te srednjoškolci prema rasporedu.

TAKOĐER VAS U NAŠEM SAMOSTANU U GRADU POZIVAMO NA „BIBLIJSKE SRIJEDE“ SVAKE SRIJEDE U 19,30 – čitanje i tumačenje Biblije kroz egzegezu i multimedijalne prezentacije povijesnih biblijskih mjesta.

Ovaj petak je 1. petak – poći ćemo bolesnicima kojima će to biti predbožićna ispovijed pa molimo prijavite nam ih u župnom uredu!

U Subotu, 6. 12.,  je Sv. Nikola biskup, svu djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole pozivamo na misu zornicu, nakon koje će biti doček Sv. Nikole koji će im podijeliti prigodne darove! Sv. Nikola će posjetiti i dječji vrtić u našoj župi.

Sljedeća nedjelja je 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu, molitvena i sabirna za Duhovna zvanja. Sv. mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Dolje u predvorju župnog ureda možete nabaviti Glas Koncila, Mak, a kalendari za sljedeću godinu stići će slijedeće nedjelje!

POGLEDAJTE I PLAKATE NA IZLAZU IZ CRKVE!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!