nedjelja, 3. siječnja 2016.

2. NEDJELJA PO BOŽIĆU


1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
Presveto Ime Isusovo – danas
BOGOJAVLJENJE – srijeda – navještaj Vazma
Gospa od Brze Pomoći – petak

2.  SLAVLJE  SVETE  MISE  NA  BOGOJAVLJENJE – STD „Pajo Kolarić“
Kako smo najavljivali, na Bogojavljenje na svetoj misi u 10.00 sati, gosti su nam pjevači i tamburaši STD „ Paji Kolarić“ iz Osijeka. Zajedno s našim mješovitim zborom animirat će liturgijsko pjevanje. Poslije svete mise pjevači su pozvani na kratko druženje u župnim prostorijama.

3.  TISAK – GLAS  KONCILA ZA 2016. GODINU
Kako smo uvidjeli, Glas Koncila se ne uzima redovito, te stoga molim sve zainteresirane neka se jave u župni ured i prijave za godišnju pretplatu koja iznosi 364,00  HRK. Pretplatu je potrebno jednokratno uplatiti. Hvala na razumijevanju.

4.  KRŠTENJE  OGLAŠAVA: Matej Milić sin Ive i Josipe r. Matić.

5.  DAN  SVETOG  DJETINJSTVA – „Djeca pomažu djeci“
Na Bogojavljenje slavimo Dan svetog Djetinjstva, kada se na poseban način sjećamo sve djece koja su u potrebi. To je dan koji je papa Pio XII proglasio danom brige za svu djecu koja trpe siromaštvo, posebno za gladnu djecu. Milostinja ide u tu svrhu.

6.  BLAGOSLOV  VODE  NA  BOGOJAVLJENJE
Po drevnom običaju, Crkva na Bogojavljenje blagoslivlja vodu kojom će se blagoslivaljti obitelji, domovi i sve što koristi čovjeku a dar je Božji. Tako ćemo i mi na svetim misama u Briješću u 08.30 i u župnoj crkvi u 10.00 sati, to isto učiniti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!