srijeda, 20. travnja 2016.

HODOČASNIČKI DAN - NEDJELJA PRIJE CRKVENOG GODA, 8. SVIBNJA 2016.Uvod
U Izvanrednoj svetoj godini – Jubileju milosrđa, planiramo „otvoriti vrata župne crkve i svetišta sv. Lopolda“ kako bi svi koji to žele, hodočašćem u župnu crkvu  i svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, po njegovu zagovoru, dobili izvanredne milosti.
Pod hodočasničkim danom  podrazumijevamo: hodočašće u Leopoldovo svetište, sv. ispovijed, pobožnost pred relikvijama sv. Leopolda, molitvu litanija sv. Leopolda i sudjelovanje u euharistiji (pričest).

Hodočasnički dan 08. svinja 2016. – Nedjelja prije crkvenog goda, je dan  kada bi oni vjernici koji rade tijekom tjedna mogli hodočastiti u ovo svetište jer ćemo toga dana  „otvoriti vrata župne crkve i svetišta  sv. Leopolda“.
Za tu prigodu bi svećenici bili na raspolaganju za ispovijed i druge duhovne potrebe hodočasnika.

A.  „OTVORENA  VRATA  ŽUPNE  CRKVE  I  SVETIŠTA SV. LEOPOLDA“
Kako je običaj u ovoj Izvanrednoj svetoj godini – Jubileju milosrđa da vjernici prolazeći kroz proglašena vrata milosrđa u našoj nadbiskupiji, zadobiju posebne milosti, tako bismo i mi, na slimboličan način,  u našoj crkvi cjelodnevno  „otvorili  vrata milosrđa“ za hodočasnike.

B.  SLAVLJE  SVETIH  MISA
Toga dana su svete mise u 10.00 i 19.00 sati na kojima mogu sudjelovati svi hodočasnici. Prije svetih misa će svećenik predoviti pobožnost pred relikvijom sv. Leopolda;  izmoliti litanije sv. Leopolda i pripadajuće molitve, u kojima mogu sudjelovati svi hodočasnici.

C.  PROCESIJA  S  RELIKVIJAMA  SV.  LEOPOLDA
Relikvije sv. Leopolda koje posjeduje naša župna zajednica, izložene za javno štovanje vjernicima. Kako je običaj da se jednom godišnje, za vrijeme crkvenog goda, nose u procesiji, to smo odlučili na sjednici ŽPV-a 12. travnja 2016. da se u Jubileju milosrđa,  nakon svete mise na „dan hodočasnika“, svečano nose u procesiji oko crkve. To ćemo učiniti nakon popričesne molitve, a procesiju ćemo završiti  u župnoj crkvi, blagoslovom vjernika i otpustom.

Zaključak
Želja nam je obnoviti hodočašća u naše svetište kao što je to bilo nekada kada su „rijeke hodočasnika“ pohodile naše svetište koje je zapravo i prvo svetište sv. Leopolda u svijetu, kako se spominje u Spomenici župe 1976. godine.


Ivica Rebić, župnikŽupama  Osječkog istočnog dekanata, Osječkog zapadnog  dekanata i Čepinskog deknata


Br.134-2016./01.
Predmet: „HODOČASNIČKI  DAN“  u župi i svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku
-          molba za animiranje vjernika na hodočašće


Osijek, 15. travnja 2016.

Poštovani gospodine župniče,

kako je naša župa posvećena sv. Leopodu Bogdanu Mandiću kojega je papa Franjo proglasio jednim od zaštitnika Jubileja milosrđa, to želimo potaknuti župe grada Osijeka i okolice, na hodočašće vjernika u ovo naše svetište. To bi ujedno značilo i obnavljanje hodočašća u ovo, najstarije,  Leopoldovo svetište.

Pobožnost IX četvrtaka sv. Leopoldu, u kojoj su sudjelovale neke župe gore navedenih dekanata, završava „hodočasničkim danom“ u nedjelju 08. svibnja 2016. godine.

Stoga Vas molimo, animirajte vjernike Vaše župe na hodočašće, a ako je moguće, i sami sudjelujte na svetim misama u 10.00  i 19.00 sati.

Ako želite najaviti skupinu svojih vjernika, možete to učiniti i putem e-mail-a.

S osobitim Vas poštovanjem pozdravljam i želim svako dobro a zagovor sv. Leopolda neka nas čuva i štiti da zaogrnuti Božjim milosrđem donosimo svima mir i pomirenje.Ivica Rebić, župnik

 Prilog: Hodočasniki dan – pisani prijedlog

 O tome obavijest:
1. Arhiv, ovdje 

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!