nedjelja, 1. svibnja 2016.

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA



ŽUPNE  OBAVIJESTI

 1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     Sv. Josip Radnik – danas
     Sv. Atanazije – ponedjeljak
     Sv. Filip i Jakov – utorak
     UZAŠAŠĆE  GOSPODINOVO – četvrtak;  mise 10.00: 17.00 i 19.00 sati
     Prva subota – molitva za svećenička i redovnička zvanja

2.  JUBILEJSKO DEKANATSKO  HODOČAŠĆE U  KATEDRALU  -  ĐAKOVO,
     05. lipnja 2016. Ovime pozivam sve vjernike naše župne zajednice da se prijave na hodočašće u Đakovo. Toga dana nema večernje svete mise. Polazak je oko 14.00 sati, svečani prolazak kroz „vrata milosrđa“, sveta misa u 16.00 sati a nakon mise je povratak doma. Cijena prijevoza je oko 20,00 HRK po osobi. Kod prijave je potrebna uplata! Posebno potičem župne skupine: članove ŽPV-a, ŽEV-a, članove zborova i ministrante, karitativnu skupinu, članove FSR-a i druge da pođu na ovo jubilejsko hodočašće.

3.  IX.  ČETVRTAKA  SV.  LEOPOLDU, 9. četvrtak
     Župna zajednica sv. Mihaela iz Tvrđe, Osijek 2, hodočasti u našu župnu crkvu i svetište sv. Leopolda u četvrtak, 05. svibnja 2016. na svetkovinu Uzašašća Gospodinova. Ponovno pozivam sve koji  žele darovati kolače i slično, da nam donesu prije svete mise ili se jave gđi Miri Leko-Ćurčić.

4.  „ HODOČASNIČKI DAN“ – ŽUPNA  CRKVA  I  SVETIŠTE  SV.  LEOPOLDA,
     08. svibnja 2016.
     Planiramo dolazak većeg broja hodočasnika za koje ćemo dati mogućnost svete ispovijedi i mogućnost potpunog oprosta ako; pristupe sakramentu svete ispovijedi i pričeste se te ako izmole Oče naš i Zdravo Mariju na nakanu sv. Oca kao i Vjerovanje. Potpuni oprost se može namjeniti za sebe ili za pokojne. Svetu misu u 10.00 sati predvodi vlč. dr. Davor Vuković, profesor na KBF-u u Đakovu a u 19.00 sati vlč. Krešimir Šaf, ž. vikar u Donjem Gradu.

5.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  MLADIH  U  KATEDRALU, Đakovo, 14. 05. 2016.
     Prijave za ovo hodočašće se primaju do 06. svibnja 2016. a cijena putovanja je oko 20.00 HRK. Molim mlade da se prijave čim prije! Kod prijave je potrebna uplata. Ovo je cjelodnevni susret koji počinje u 09.15 sati okupljanjem u katedrali, svetom misom u 10.00 sati te nastavkom programa do 14.oo sati. Polazak će biti oko 08.00 sati ispred župne crkve a o detaljima ćete biti na vrijeme obaviješteni.

6.  ISPOVIJED  BOLESNIKA -  POBOŽNOST  PRVIH  PETAKA
     Svrha obilaska bolesnika prvim petkom je omogućiti onim bolesnicima koji obavljaju pobožnost prvih petaka; svetu ispovijed i pričest. Inače bolesnike obilazimo samo o Božiću i Uskrsu.

7.  SVIBANJSKE  POBOŽNOSTI počinju pola sata prije svetih misa.

8.  KRŠTENJE  OGLAŠAVA: Lucija  Galić, kći Ivica i Ivke r. Tomić.

9.  ŽUPNA  KATEHEZA prema rasporedu. U tjednu prije crkvenog goda nema župne kateheze. Pozivam sve vjeroučenike na slavljenje trodnevnice!

10.  UPIS  NAKANA  ZA  LIPANJ  2016. , počinje od 01. svibnja 2016.

11.  ZAHVALA  ZA  ČIŠĆENJE  CRKVE
       Ovime želim zahvaltiti vrijednim župljanima koji su pomogli da se crkva uredi za hodočasnički dan i crkveni god. Neka bude ovakvih krasnih akcija  tijekom cijele godine i više.

12. SASTANAK  VOLONTERA  ŽUPNOG  CARITASA je u petak, 06. svibnja 2016. u 17.30 sati.

13. INICIJATIVA  ZA  KUPOVINU  NOVOG  PC  ZA  ŽUPNI   URED
      Do sada smo prikupili 1.250,00 HRK. Hvala darovateljima!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!