subota, 7. svibnja 2016.

VII. VAZMENA NEDJELJA


1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     SV.  LEOPOLD  BOGDAN  MANDIĆ – crkveni  god  u  našoj  župi i svetištu
     Sv. Matija, apostol – subota

2.  IX.  ČETVRTAKA  SV.  LEOPOLDU – završetak – osvrt
     Najsrdačnije zahvljujem vama draga braćo i sestre što smo bili odlični domaćini hodočasnicima koji su sa svojim župnicima hodočastili u naše svetište a što je bila daljnja priprava za naš crkveni  god. Hvala vrijednim ženama koje su pekle kolače i donosile mezu za domjenak s našim dragim gostima. Hvala i svim župnicma i hodočasnicima koji su u ovom Jubileju milosrđa kao hodočasnici i štovatelji sv. Leopolda bili dionici priprave za naš god a osobno dobili obilate milosti po zagovoru našeg dragog zaštitnika. U prosjeku je bilo oko 50-tak hodočasnika što bi značilo da je preko 400 hodočasnika posjetilo naše svetište čime je i toliko obitelji bilo obuhvaćeno milosrđem i zagovorom sv. Leopolda. Neka nas sve dobri Bog blagoslovi i čuva po zagovoru sv. Leopolda! Hvala!

3.  CRKVENI  GOD, 12. svibnja 2016. – sv. Leopold Bogdan Mandić, suzaštinik Jubileja milosrđa
     Svetu misu u 08.30 predvodi župnik a liturgijsko pjevanje animira Župni zbor iz Briješća.
     Svetu misu u 11.00 predvodi vlč. Vjekoslav Lulić, župnik iz Golubinaca a nakon svete mise je procesija s moćnikom sv. Leopolda.
     Svetu misu u 19.00 sati predvodi vlč. Robret Kirhofer, župnik iz Baranjskog Petrovog Sela.
     Neka nas sve čuva zagovor sv. Leopolda, kako bismo kao zajednica Kristovih učenika rasli i obilovali svim milostima i milosrđem Oca milosrđa.

4.  HODOČASNIČKI  DAN – danas, 08. svibnja 2016.
     Svetu misu u 10.00 sati predvodi dr. Davor Vuković, profesor na KBF-u Đakovu a u 19.00 sati predvodi vlč. Krešimir Šaf, ž. vikar u Donjem Gradu.
     Crkva je cjelodnevno otvorena a vjernici imaju priliku za svetu ispovijed, osobnu pobožnost pred relikvijom sv. Leopolda i sudjelovati u procesiji s moćnikom sv. Leopolda. Neka nas zagovora sv. Leopold, kako bismo obilovali Božjim milosrđem i bili njegovi djelitelji svima koji ga priželjkuju.

5.  TRODNEVNICA, 09. – 11. svibnja 2016.
     Svete mise prigodom trodnevnice predovi vlč. Zvonko Mrak, župnik iz Valpova. Svete mise počinju u 19.00 sati a prije toga je prilika za svetu ispovijed, krunicu i pobožnost pred relikvijom svetog Leopolda. Župni zbor iz Valpova predvodi liturgijsko pjevanje u utorak, 10. svibnja 2016. kada ćemo za njih prirediti domjenak; slanci, kolači i drugo što nam donesete. Hvala vam unaprijed za svaki vaš znak pažnje i ljubavi prema gositma.

6.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  U  KATEDRALU U  ĐAKOVO, 05. lipnja 2016.
     Prijave za putovanje primamo svakim radnim danom a cijena putovanja je 20,00 kn. Prije hodočašća ćemo slaviti „jubilejski tjedan“ kao pripravu na hodočašće.

7.  JUBILEJSKO  HODOČAŠĆE  MLADIH U KATEDRALU  U  ĐAKOVO, 14. 05. 2016.
     Na hodočašće se prijavilo 8 osoba. Hvala mladima koji na ovaj način povrđuju jedinstvo i povezanost s Đakovom kao i mladima naše nadbiskupije. Neka ih Bog blagoslovi.

8.  ŽENIDBENI  NAVJEŠTAJ: Pavao Mihaljević i Katarina Kadić.

9.  „NADA“ informativni list Srijemske biskupije možete naručiti i biti pretplatnik. List izlazi 2 puta godišnje.

10. INICIJATIVA  ZA  KUPOVINU  PC  ZA  ŽUPNI  URED
     Do sada smo prikupili 1.600,00 kn. Hvala vam na brizi i darovima koji će nam pomoći da imamo PC koji nam je nužan i jako potreban.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!