subota, 15. listopada 2016.

IZBORI ZA ŽUPNA PASTORALNA VIJEĆA



06. studenog 2016.

Uvod
Na sjednici ŽPV-a od 21. lipnja 2016. pod točkom 7. razgovarali smo o predstojećim izborima te naglasili:
„Kako je mandat dosadašnjim članovima produžen do 13. studenoga 2016., to trebamo izabrati nove članove s tim da računamo da će neki sadašnji članovi mogu biti kandidati  za novi mandat ŽPV-a.
     Ukoliko imate neke osobe za koje smatrate da bi mogli biti članovi novog saziva ŽPV-a, molim vas da mi sugerirate ili dostavite imena i razlog zašto želite da postane član ŽPV-a. S tim da trebamo računati da su jednako zastupljene osobe iz sva tri naša naselja.“ (Zapisnik sa sjednice).
Ovom sjednicom smo ujedno i započeli pripravu za nove izbore.
Od petnaest (15) potvrđenih čalnova sadašnjeg ŽPV-a, aktivno je samo sedam (7) članova. Budući saziv ŽPV-a brojit će 15 članova.
Do sada nije niti jedan pisani prijedlog došao župniku, iako smo u razgovorima tijekom nekih susreta razmišljali o nekim kandidatima za novi saziv ŽPV-a.

PLAN  PRIPRAVE  ZA  IZBORE
1.      Oglašavanje na župnim obavijestima, blogu župe i facebok-u
Kako postoje mogućnosti za ovaj vid oglašavanja, to ćemo ih koristiti od nedjelje 16. listopada 2016. do završetka izbora, odnosno polaganja zakletve  novih  članova kao i ubuduće,  o važnim smjernicama i odlukama ŽPV-a.
Za tu ćemo prigodu osmisliti plakat.
2.      Razgovori s pojednim mogućim kandidatima
Župnik, kao i dosadašnji članovi ŽPV-a imaju zadaću razgovarati s mogućim kandidatima za novi saziv ŽPV-a.  Tom prigodom ćemo im naglasiti važnost njihovog sudjelovanja u radu ŽPV-a kao i dobrobit župne zajednice glede kvalitetnijeg pastoralnog rada. Smatramo da imaju kvalitete za članstvo u ŽPV-u i time ujedno odgovornost za razvijanje kvalitetnijeg pastoralnog rada.

3.      Prikupljanje  imena mogućih kandidata putem predviđenih formulara ili osobnim razgovorom
Na temelju razgovora i sugestija za nove članove ŽPV-a, župnik će sastaviti zajedno s Odborom za izbore za ŽPV-a, listu kandidata a vjernici će moći predložiti kanididate i to na ovaj način:
a)      Svete mise nedjeljom, zapovijedanim blagdanima i radnim danima:
-          Na predviđenim formularima, vjernici će moći upisati imena kandidata za koje smatraju da bi mogli biti članovi ŽPV-a u novom sazivu;
-          Za to ćemo pripraviti formulare, klupe i stolice, olovke ...
b)      Osobne  razgovore  s mogućim kandidatima mogu obaviti osim župnika i članovi ŽPV-a, ŽEV-a, suradnici, katehete i drugi;
c)      Popunjene formulare ćemo obraditi na sjednici Odbora za izbore ŽPV-a;
d)     Liste ćemo korisiti na sam dan izbora radi zaokruživanja imena kandidata;
e)      Vjernici mogu i sami sebe predložiti i upisati na liste koje ćemo imati iza misa od nedjelje 16. listopada 2016. I to je u interesu župe.

4.      Dan izbora za članove ŽPV-a, 06. studenog 2016.
Odbor za izbore će prethodno predložiti volontere koji će pomagati vjernicima u izabiranju novih članova, obradi listića, prethodnom izradnom formulara i glasačkih listova i drugome.
Za glasovanje će biti pripremljen prostor, klupe i stolice, liste kandidata, olovke za zaokruživanje imena i drugo.
Na kraju dana, iza večernje svete mise, članovi Odbora za izbore ŽPV-a će obraditi listiće, sastaviti listu izabranih članova i dostaviti Nadbiskupskom ordinarijatu u Đakovo.

Zaključak
Radujemo se izborima kao i novim članovima ŽPV-a koji će doprinijeti kvalitetnijem pastoralnom radu u župnoj zajednici te ostvarivanju zajedništva radi osobnog življenja Evanđelja svih vjernika naše župne zajednice.
Neka dobri Bog podrži  blagoslovom naš svekoliki doprinos kvalitetnijem pastoralnom radu i njegovim plodovima radi svekolikog boljitka naše žune zajednice a sv. Leopold Bogdan Mandić neka nas zagovara i štiti djelo naših ruku.

Ivica Rebić, župnik

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!