subota, 7. rujna 2013.

23. NEDJELJA KROZ GODINU


8. 9. 2013.
ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE - MALA GOSPA

Današnja nedjelja ujedno je i blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, ali se prema liturgijskom kalendaru slavi kao nedjelja. O Marijinim roditeljima - Sv. Joakimu i Sv. Ani, te o rođenju B. D. Marije, kako govori pobožna legenda, ako vas više zanima, možete pročitati klikom na gornju sliku!

ČETVRTAK:             Presveto Ime Marijino
PETAK:                     Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
SUBOTA:                 BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA
                                   Sv. mise su: u Briješću u 8,30, u župnoj crkvi u 10,00 i 19,00 sati,

Pastoralni sastanak našeg župnog pastoralnog vijeća i župnih vjeroučitelja je u ovaj utorak, 10. rujna u 20,00 sati za organizaciju ove pastoralne godine. Molimo sve članove vijeća i vjeroučitelje da obavezno dođu.

Suradnički sastanak za sve župne ministrante i čitače je u četvrtak u 20,00 sati

Do 15. rujna upisujemo buduće krizmanike: učenike 1. , 2. i 3. razreda srednje škole za vjeronauk u župi – molimo Vas roditelje da ih potaknete na upis i potom redoviti dolazak na župni vjeronauk. Upisati se mogu svakog dana u župnom uredu poslije sv. mise. Bez župnog vjeronauka ne mogu pristupiti s.krizme!

Pozivamo sve zainteresirane mlade i srednjoškolce (dečki) za ulazak u našu župnu malonogometnu ekipu za Hrvatsku katoličku malonogometnu ligu da nam se jave do 15. rujna, od kada će početi malonogometni susreti.

Pozivamo sve zainteresirane mlade za ulazak u bratstvo Franjevačke mladeži ( mladi od 15-30godina) također da se jave do 15. rujna.

Sljedeća nedjelja je 24. Nedjelja kroz godinu, ujedno je KATEHETSKA NEDJELJA: POD SV. MISOM U 10,00 SATI ZAZVAT ĆEMO SNAGU DUHA SVETOGA ZA BLAGOSLOVLJEN POČETAK OVE ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE
Na tu sv. misu u 10,00 sati osobito pozivamo sve učenike 1. razreda O. Š. koji su ove godine po prvi puta krenuli u školu!
Sva milostinja sljedeće Katehetske nedjelje prema odluci naših biskupa ide za izgradnju nove crkve Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu (Kralj Zvonimir!)

U PRIZEMLJU CRKVE MOŽETE NABAVITI NOVI BROJ GLASA KONCILA I MALOG KONCILAte novi broj glasnika Sv. Leopolda – „Ljudima prijatelj“

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!