subota, 12. ožujka 2016.

5. KORIZMENA NEDJELJA - Obljetnica izbora pape Franje



1.  BLAGDANI  U  TJEDNU:
     Sv. Patrik – četvrtak
     Sv. Ćiril Jeruzalemski – petak
     SV.  JOSIP, ZARUČNIK BDM – subota

2.  VLČ.  DEJAN  ČAPLAR – RAZRIJEŠEN SLUŽBE  ŽUPNOG  VIKARA
     Zbog potreba naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Dejan Čaplar, ž. vikar u župi sv. Leopolda Mandića, postavlja se za župnika  župe BDM Kraljice mučenika u Vukovaru. Ovim mu putem od srca zahvaljujem u moje ime i u ime svih naših župljana na marljivom, gorljivom, zauzetom i nesebičnom služenju našoj župnoj zajednici. Grad Heroj je posebno pastoralno polje rada i vrlo zahtjevno, a svojim kvalitetama  može spremno odgovoriti na sve pastoralne izazove i potrebe. Neka ga Gospodin čuva i vodi a zagovor sv. Leopolda štiti na svim njegvim životnim putevima. Filijalna crkva u Bogdanovcima ima sv. Leoplda za nebeskog zaštitnika koji će nas i nadalje povezivati.
    Ovime ujedno pozivam sve članove ŽPV-a i ŽEV-a na oproštajnu večeru u utorak iza večernje svete mise.

3.  CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE
     Po drevnom običaju Crkve,  posebna se pažnja posvećuje spomenu na svečani ulazak Gospodinov u Jeruzalem, čita se Evanđelje Muke Gospodnje... Pred crkvom ćemo blagosloviti maslinove grančice te ih svečano u procesiji unijeti u crkvu. Maslinove grančice ćemo dobiti na ulasku u crkvu a vaš dar će biti upotrebljen za potrebe župnog Caritasa.

4.  VELIKA  SVETA  ISPOVIJED ZA USKRS će u našoj župnoj zajednici biti u utorak, 15. ožujka 2016. od 10.00 – 11.30 sati i od 17.00 – 19.00 sati. Ispovijed će završiti večernjom svetom misom.  ISPOVIJED BOLESNIKA PRVIM PETKOM, bila je ujedno i ispovijed za Uskrs.

5.  IX.  ČETVRTAKA SV. LEOPOLDU – DRUGI ČETVRTAK
     Župa Osijek 6 – Retfala organizira hodočašće u četvrtak, 17. ožujka 2016. godine.

6.  KRIŽNI PUT je u redovito vrijeme a u utorak moli IV. rz. OŠ a u petak VIII. rz. OŠ. Velika hvala moliteljima koji ujedno mogu biti poticaj  drugima da to isto čine.

7. MINISTRANTSKI  SUSRET  je 18. ožujka 2016. iza večernje svete mise. Svi suradnic i poslužitelji oltara su pozvani.

8.  ŽUPNA  KATEHEZA je u redovito vrijeme.

9. IZRADA  USKRSNIH  ČESTITKI za potrebe župnog Caritasa će biti u organizaciji djece OŠ a za vrijeme župne kateheze u srijedu 16. ožujka 2016. od 16.00 sati. Hvala djeci i župnim katehetama koje će ih animirati.

10. MJESNO  BRATSTVO SV. LEOPOLDA  MANDIĆA – NOVO VIJEĆE
      Nakon izbora, Mjesno bratstvo je dobilo novo vodstvo na čelu s ministrom gosp. Lucijom   Šuljug. Čestitamo novom vijeću i molimo zagovor sv. Leopolda za njihov rad i dalji angažman u  župi.



Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!