četvrtak, 29. rujna 2016.

26. NEDJELJA KROZ GODINU

1.      BLAGDANI  U  TJEDNU:
Sv. Kuzma i Dmajan, mč. – ponedjeljak
Sv. Vinko Paulski, prezb. – utorak
Sv. Većeslav, mč. – srijeda
SV. MIHAEL, GABRIEL  I  RAFAEL, arkanđeli  – četvrtak – god u Osijeku 2
Sv. Jeronim, prezb. – petak
Sv. Terezija od Djeteta Isusa, dj. i nauč. – subota
Obljetnica posvete katedrale u Đakovu – subota

2.       MISA  ZAHVALNICA  ZA  PLODOVE  ZEMLJE  I  RADA, 09. 10. 2016.
Na sjednici ŽPV-a smo predložili da se „misa zahvalnica“ ubuduće redovito slavi u drugu nedjelju u listopadu, te ćemo ove godine slaviti kako je gore narečeno. U župnoj crkvi ćemo svečano slaviti na svetoj misi u 10.00 sati. Ovime ujedno pozivam sve zainteresirane osobe koje nam žele darovati nešto od svojih proizvoda koje ćemo nositi u procesiji ili ćemo njima ukrasiti svetište crkve kao i samu crkvu. Ovime ujedno  možemo zahvaljivati Bogu za sve što nam daje po plodovima našega rada.  
U Briješću ćemo crkvu ukrasiti plodovima zemlje i rada i moliti molitvu vjernika u kojoj ćemo zahvaljivati za plodove zemlje i rada.

3.     SASTANAK  ŽUPNIH  KATEHETA, 27. 09. 2016. u 19.30  sati.
Ovime pozivam sve župne katehete na sastanak.

4.   POČETAK  VJERONAUČNE  GODINE, 04. listopada 2016.
Raspored župne kateheze ćemo imati na oglasnim pločama, web stranici i na facebook-u župe.

5.   DEKANATSKI  SUSRET  MLADIH, 15. listopda 2016.
Ovime pozivam sve mlade koji to žele, na navedeni susret koji je ujedno i priprava za nacionalni susret mladih u Vukovaru 2017. Susret traje od 09.30 – 17.00 sati a u pauzi  će biti osvježenje koje će ponuditi Vikarijat. Mladi neka ponesu odjeću i obuću u kojoj mogu sudjelovati u radionicama i igrama te jednu staklenu teglicu veličine jednog (1) dcl. Odbor za pastoral mladih će voditi evidenciju prijavljenih kao i organizaciju odlaska i sudjelovanja.

 6.     SV.  FRANJO  KOD  KAPUCINA U OSIJEKU – SUDJELOVANJE NAŠE ŽUPNE  ZAJEDNICE,  04. listopada 2016. na svetoj misi u 11.00  sati
Ovime pozivam sve vjernike naše župe na svetu misu koju ću ja predvoditi a naši župni zborovi će animirati liturgijsko pjevanje. Za članove župnih zborova je predviđen domjenak poslije svete mise.

7.   NADBISKUPIJSKA  MOLITVENA  ZAJEDNICA  ZA  DUHOVNA  ZVANJA –  OSNIVANJE  U  NAŠOJ  ŽUPI
 Zadaća je ove molitvene zajednice tj. njezinih članova, svakodnevna molitva za duhovna zvanja, a susreti će biti svake prve subote u mjesecu, kada je i dan  molitve za duhovna zvanja. Prvi susret će biti u subotu, 01. listopada 2016. godine, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa.

8.    UPIS  MISNIH  NAKANA ZA STUDENI  2016.  od  nedjelje, 02. listopada 2016.
Ovime vas molim za razumijevanje i podršku, jer kao što znate da sam sam i da nije moguće imati dvije ili više nakana na svetoj misi kao i imati datum koji želite. Stoga vam savjetujem,  upišite nakanu kad za to postoji slobodan termin. Hvala.

9.    ŽENIDBENI  NAVJEŠTAJ: Stipe Kristić i Ružica Kajinić.

10.     REGIONALNI  SEMINAR ZA  DJELATNIKE I VOLONTERE  CARITASA, 03. 10. 2016. od 16.00 – 19.00 sati u Vikarijatu Osijek
Ovime pozivam sve članove Župnog Caritasa da se odazovu na seminar i planiraju odlazak s gosp. Antunom Kladarićem, župnim animatorom.




     

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!