subota, 24. prosinca 2016.

BOŽIĆ - ROĐENJE GOSPODNJE



1.  BLAGDANI U  TJEDNU:
     Sv. Stjepan Prvomučenik – ponedjeljak
     Sv. Ivan, apostol i evanđelist – utorak
     Nevina dječica – srijeda – kod jutarnje mise blagoslov djece
     Sveta Obitelj Isusa, Marije i Josipa – petak
     Misa zahvalnica – Tebe Boga hvalimo - svršetak građanske godine 2016.

2.  ŽUPNIKOVA  BOŽIĆNA  ČESTITKA – pročitati čestitku

3.  BLAGOSLOV  VODE  I BLAGOSLOV  OBITELJI
     Na blagdan sv. Stjepana ćemo blagosloviti vodu na misama u Briješiću i župnoj crkvi.
     Blagoslov obitelji je prema rasporedu kojega još uvijek možete uzeti poslije svetih misa. Početak blagoslova je u 09.00 sati, iza jutarnje mise. Unaprijed zahvaljujem obiteljima koje će svećenike primiti na ručak tj. na jelo poslije blagoslova u predviđnoj ulici.

4.  KRŠTENJE  OGLAŠAVA:  Ivana Pintarić, kći Tomislava i Marine r. Korenički.
                                                      Gabriel Dorić, Ivana i Dijane r. Brkić.




ŽUPNIKOVA  BOŽIĆNA  ČESTITKA

„ Više puta i na više načina Bog nekoć govoraše ocima po prorocima; konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu.“ (Heb 1,1)

Draga braćo i sestre,
stvarateljska Božja riječ nije ostala vječno zarobljena u krilu Božjem i nije ograničena ničim niti uvjetovana ljudskim željama, nego se sebedarno izlijevala od samih početaka Božjeg promisla, kada je stvorio biće na svoju sliku i priliku; čovjeka, u kojeg je zaljubljen i vječno u potrazi za njim.

Ta je ista, Božja riječ, bila poticaj patrijarsima i prorocima kao i svim ljudima dobre volje da, u svojem ograničenom izričaju, iskažu i uzvrate ljubav svome Stvoritelju. A čovjekova riječ, koja je ograničena svim što je ljudsko, katkada griješno a katkada uzvišeno,  jest  neprocjenjivo vrijedna,  jer Bog ljubi čovjeka i osluškuje njegov glas za zajedništvom i milosrđem.

Bog se raduje našem odgovoru kada je on izričaj našega srca i naše duše kroz razumljive i nesebične geste ljubavi prema svima koji su potrebni naše blizine.
To je najizvrsniji dijalog između Boga koji govori i čovjeka koji je željan  Božje riječi, sluša ju i daje svoj odgovor Bogu kroz riječi radosti, mira i ljubavi.

O, sretna li čovjeka, od kojega Bog nikada ne odustaje komunicirati,  iako se ljudske riječi mogu smatrati kao prašina ili pljeva koju vjetar raznosi.
Konačno nam je u ove blage i svete dane, Bog progovorio u svome Sinu – Riječi, vječnoj i neprolaznoj Istini, pravome Miru i potpunoj Radosti.
Želim  vam, draga braćo i sestre, čestitati svojom ljudskom riječi; „Čestit Božić i Isusovo porođenje!“

Ujedno želim zahvaliti svima koji su se pripremali na blagdan Božića; svetom ispovijedi, sudjelovanjem u slavlju zornica, brigom i ljubavlju prema braći u potrebi, vrijednim malim zorničarima, kao i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u župnoj  pripravi za Božić.
Neka Vječna Riječ, rođena od Oca, raspali ljubav u nama prema našoj župnoj zajednici koja treba rasti u svekolikom napretku.


O svetkovini Božića, 2016. Godine.


Ivica Rebić, župnik

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!