petak, 12. prosinca 2014.

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA - NEDJELJA CARITASA



13. 12. 2014.
Danas je nedjelja Caritasa- kada se posebno spominjemo onih koji su u našoj župi i crkvi potrebiti i siromašni i za njih prikupljamo materijalnu pomoć. Svoj prilog možete ostaviti u za to označenu škrabicu na izlazu iz crkve. Na svakom Vašem daru Vam od srca zahvaljujemo!

MISNE NAKANE
U utorak ćemo poći preostalim bolesnicima u staračkom domu „Sunce“ i na Ankin Dvoru, te onima koje ste nam naknadno prijavili.

U srijedu, 17. prosinca započinje i drugi – uži dio došašća – devetnica pred Božić, svaki dan pjevamo tzv. „O-antifone“, a ako do sada još niste sada je prilika da se još više uključite u mise zornice.

U srijedu će biti sv. ispovijed za djecu 5. i 7. razreda O. Š. u terminu kada inaće imaju župni vjeronauk (u 15 i 16 sati)

Ispovijed za studente i radničku mladež je ovu srijedu u konkatedrali u Osijeku u 20,00 sati.

Učenici srednje škole (1. 2. i 3. razred) ovaj tjedan nemaju župni vjeronauk, svi skupa zajedno neka dođu u četvrtak u 20,00 sati kada će za njih biti pokorničko bogoslužje i sv. ispovijed.

U ovaj petak djeca naše župe i O.Š. Briješće priređuju božićni koncert i priredbu
u crkvi u 17,30 sati – svi ste pozvani, dođite, tko pjeva, dvaput moli!

U SUBOTU JE GENERALNO ČIŠĆENJE I POSPREMANJE ŽUPNE CRKVE I KAPELE U BRIJEŠĆU ZA BOŽIĆNE BLAGDANE  – molimo sve vas tko god može da nam dođete pomoći, započeti ćemo ujutro oko 9,00 sati, unaprijed zahvaljujemo!

Kroz ovaj tjedan volonteri našeg župnog Caritasa posjetiti će naše obitelji u župi koji su u potrebi i podijeliti im malo obilnije pakete hrane i ostalih potrepština za Božić.

Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja došašća. Sljedeće nedjelje ćemo objaviti i raspored blagoslova Vaših obitelji i domova, koji će biti i u župnom listiću kojeg ćemo Vam podijeliti.

Dolje u vjeronaučnoj dvorani župne crkve možete nabaviti: božićne rukotvorine i ukrase koje su izrađivali naši mladi, božićnu pšenicu za sadnju, kalendare za sljedeću godinu i vjerski tisak. Sav prihod ide za najpotrebnije obitelji u našoj župi!

Nema komentara:

Objavi komentar

Upišite ovdje komentar!